Call Us Today! +385 (0) 35 217 900

Email! bolnica@bolnicang.hr

Priznanje novogradiškoj Bolnici za doprinos u zbrinjavanju ranjenih hrvatskih branitelja

Svečana sjednica Gradskog vijeća povodom Dana grada bila je prigoda da pukovnik u mirovini Rudolf Klicper, preda u ime Hrvatskog časničkog zbora Grada Zagreba i Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata 99. brigade preda priznanje Općoj bolnici Nova Gradiška, za doprinos koji su njeni djelatnici dali u zbrinjavanju ranjenih hrvatskih branitelja na novogradiškoj bojišnici tijekom 1991. i 1992. godine.

Podsjetimo, 99. brigada ZNG/HV sastavljena od pripadnika iz zagrebačke Gradske četvrti Peščenica branila je Novu Gradišku na novogradiškoj bojišnici za vrijeme najžešćih borbi. u jesen i zimu 1991. godine i početkom 1992. godine.

Zagrebački branitelji nisu zaboravili doprinos koji je Opća bolnica Nova Gradiška, iako i sama na meti neprijateljskog dalekometnog topništva, imala u životima ranjenih hrvatskih branitelja. Priznanje Općoj bolnici pukovnik Klicper uručio je ravnatelju dr. Josipu Kolodzieju.

Dodajmo da Udruga hrvatskih branitelja Domovinskog rata 99. brigade i Hrvatski časnički zbor Grada Zagreba, predvođeni ratnim zapovjednikom, pukovnikom Ivicom Babićem, pukovnikom Rudolfom Klicperom ne propušta niti jedno obilježavanje obljetnica Domovinskog rata u Novoj Gradiški. Redovni su gosti Grada Nova Gradiška i novogradiških branitelja.