Call Us Today! +385 (0) 35 217 900

Email! bolnica@bolnicang.hr

Program “ZAŽELI” – osposobljavanje za zanimanje Njegovateljica

Nekoliko projekata prijavljenih kroz Program “ZAŽELI”, financiranih iz Europskog socijalnog fonda u 100%-tnom iznosu, aktivno se provodi u Brodsko-posavskoj županiji.

 

Provedbu projekta su, među prvima, započele Općina Staro Petrovo Selo kroz projekt “Povećanje kvalitete života osoba u nepovoljnom položaju u lokalnoj zajednici” te Udruga gluhih i nagluhih Nova Gradiška s projektom “Zaposlena žena za jako i solidarno društvo”. U okviru projektnih aktivnosti predviđeno je osposobljavanje polaznica za zanimanje njegovateljica koje provodi Pučko otvoreno učilište AMC iz Nove Gradiške.

 

Osposobljavanje za zanimanje njegovateljica polazi 5 žena iz Udruge gluhih i nagluhih Nova Gradiška te 15 žena s područja općine Staro Petrovo Selo. Osposobljavanju se priključilo još četvero polaznika koji se osposobljavaju za vlastite potrebe.

 

Program osposobljavanja za njegovatelja/icu traje oko 6 mjeseci te se sastoji od teoretske i praktične nastave. Praktičnu nastavu polaznici izvode u našoj bolnici pod vodstvom mentora.